Skip to main content

SEO vs. “SEO-optimering”

Maria
4. maj 2023

I dagens digitale verden er SEO en essentiel del af enhver online marketingstrategi. Vi hører ofte folk omtale det “SEO-optimering”, og ikke blot “SEO”. Når vi foretager en søgeordsanalyse, kan vi også se en stor søgevolumen på “SEO-optimering” – altså, at folk søger på “SEO-optimering” på Google. I dette blogindlæg kan du blive klogere på SEO, samt på hvorfor det altså ikke hedder “SEO-optimering”, men bare SEO.

Hvad er SEO?

SEO omfatter en række teknikker og metoder, der anvendes til at forbedre en hjemmesides synlighed i søgeresultaterne. Dette gøres bl.a. ved at optimere hjemmesiden med relevante søgeord og links, der gør det nemmere for Google at finde og rangere din hjemmeside, når brugere laver en søgning, der relaterer sig til din ydelse eller dit produkt.

Nogle mennesker tror, at SEO blot er én enkeltstående proces eller teknik, der kan anvendes til at øge en hjemmesides synlighed på søgemaskiner som Google. Men i virkeligheden er SEO en kontinuerlig proces, der involverer forskellige analyser og metoder – som nævnt, alt fra at optimere og udvide sider med relevant indhold og søgeord, til tekniske optimeringer, linkbuilding og analyse af data. SEO er en løbende disciplin, der bl.a. vil forbedre din hjemmesides synlighed og placering i søgeresultaterne.

Selvom det kan virke som en lille forskel, er det vigtigt at forstå, at SEO ikke kun er én enkelt teknik, men snarere en kombination af forskellige strategier og taktikker.

Hvorfor hedder det ikke “SEO-optimering”?

Svaret er simpelt: SEO er allerede en forkortelse af begrebet “Search Engine Optimization”, og at tilføje ordet “optimering” ville være overflødigt. Hvis man oversatte det til dansk, ville det altså betyde “søgemaskineoptimering-optimering”. Selvom det er overflødigt at bruge “SEO-optimering”, hører vi dog stadig både almindelige mennesker og fagfolk sige “SEO-optimering”. Man fristes til at tro, at folk synes, at det øger betydningen af begrebet at tilføje “optimering”, da det er et ord, der associeres med at forbedre noget. Men som nævnt er det vigtigt at huske, at SEO allerede dækker begrebet “optimering” i sig selv.

Hvorfor er SEO så vigtigt?

SEO er et af de vigtigste elementer i online markedsføring, og det er afgørende, at du som virksomhedsejer fokuserer på at implementere de bedste SEO-strategier, så du bl.a. kan forbedre din virksomheds placeringer på Google, når brugeren laver en søgning, der relaterer sig til dit produkt eller din ydelse.

Majoriteten af folk foretager deres Google-søgninger via deres telefon, og det betyder, at det skal være hurtigt og nemt at finde det, der søges efter. Folk er generelt mere tilbøjelige til at klikke på de øverste resultater på første side af søgeresultaterne. Hvis din hjemmeside eller dit indhold ikke vises på de øverste resultater, er det derfor mindre sandsynligt, at folk vil finde og besøge den. Men hvis du har en solid SEO-strategi, øger du dine chancer for at rangere højere i søgeresultaterne og dermed øge synligheden og trafikken til din hjemmeside.

SEO forbedrer også brugeroplevelsen på din hjemmeside ved at tilbyde relevant og nyttigt indhold, nem navigation på hele siden samt ved at optimere sidens hastighed. Det er alle faktorer, der bl.a. vil bidrage til, at brugerne bliver på din side, og at brugere konverteres til kunder.

Google kigger på mere end blot søgeord og links

For at en side kan rangere højt på Google, er det vigtigt, at det indhold, der er på siden, har tilstrækkeligt med relevante søgeord. “Keyword density” refererer til mængden af søgeord (i procent af hele teksten), der er i en tekst. Søgeordene skal nævnes tilstrækkeligt mange gange, så Google kan læse teksten som relevant for brugeren. Men det betyder ikke, at du bare kan kopiere en masse søgeord ind i bunden af en tekst eller oprette sider på din hjemmeside med 1000 søgeord.

Og hvorfor virker det trick ikke?

Et af Googles højeste ønsker er at imødekomme og opfylde brugernes behov, og det betyder, at Google også læser tekstens kontekst og kvalitet. Godt indhold er derfor en kombination af mange ting: keyword density, længden på teksten, at teksten er velskrevet, at grammatikken er i top, og vigtigst af alt, at teksten besvarer/løser brugerens spørgsmål/behov/problem.

Bliv klogere på content marketing her og brugerens købsrejse her.

Semantisk SEO

Men det er vigtigt at producere indhold til mennesker og ikke kun til maskiner som Google. I sidste ende er det mennesker og potentielle kunder, der befinder sig på din hjemmeside, og det er vigtigt, at dit indhold besvarer de spørgsmål og løser de problemer, som den potentielle kunde har.

Semantik er forholdet mellem sprogligt udtryk og sprogligt indhold, og semantisk SEO er en tilgang til søgemaskineoptimering, der fokuserer på ords betydning og kontekst i stedet for blot specifikke søgeord. Der tages altså ikke kun hensyn til de faktiske ord, som søgeordsanalysen finder, men også til hensigten bag dem. Hvad er brugerens hensigt med søgningen? Semantisk SEO vil derfor levere mere relevante og personlige søgeresultater til brugerne.

 

SEO er en vigtig del af online markedsføring og en kontinuerlig proces, der kræver en kombination af strategier og taktikker. Ved at implementere en solid SEO-strategi kan du forbedre din hjemmesides synlighed og placering i søgeresultaterne, øge trafikken og forbedre brugeroplevelsen på din hjemmeside – Men husk lige, at det hedder SEO og ikke SEO-optimering.